Višnje

zaloga slika sorta čas zorenja značilnosti
KRALJICA HORTENZIJA začetek julija Srednje bujne rasti. Cveti srednje pozno, plodovi pa so srednje debeli, živo- do temnordeče barve. Meso je sladko-kislega okusa. Samooplodna sorta.
KARNEOL začetek julija Bujne, bolj razprte in pokončne rasti. Rodnost je srednje dobra do dobra. Plodovi so debeli s kratkim pecljem. Meso je temno rdeče ter srednje čvrsto. Dokaj sladkega okusa in primerna za svežo porabo, kakor tudi predelavo. Sorta je samooplodna in odporna na monilijo.
HEIMANOV RUBIN sredina julija Bujne rasti, cveti srednje pozno. Plod je srednje debel do debel. Meso je sladko-kislega okusa, sočno in aromatično. Sorta je primerna za predelavo in je samooplodna.
LOTOVKA sredina julija Šibke do srednje bujne rasti. Obilna in redna rodnost. Dokaj velik plod, temno rjavo-rdeče barve. Sočno in mehko meso, zelo aromatično in se lepo loči od koščice. Sorta je primerna za predelavo (sok je intenzivno rdeče barve) in je samooplodna.
KEREŠKA sredina julija Močno rastoče, pokončno drevo. Cveti srednje pozno. Plodovi so veliki, temno rdeče barve. Meso je rahlo do srednje čvrsto, srednje sočno do sočno; zlahka se loči od koščice. Okus zaznamuje zelo dobro razmerje sladko-kislega. Je primerna za svežo porabo in predelavo.
GEREMA ® konec julija Šibko rastoče drevo, pokončno do razprte rasti. Plod je srednje velik do velik; črno-rdeče barve. Meso je srednje čvrsto do čvrsto. Loči se povprečno lahko od koščice. Sorta je zelo primerna za predelavo.
KELLERIS 16 konec junija Bujna, a še vedno vrbasta rast. Dokaj debel plod z mehkim, zelo sočnim mesom. Je zelo aromatična in manj kisla. Sorta je tako primerna za svežo porabo kot zelo znana za kuho. Samooplodna sorta.
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS konec julija/začetek avgusta Drevo je zelo močne, pokončne rasti. Pridelek je srednje velik. Plodovi so rdeče do rjavordeče barve. So veliki, srednje čvrsti. Meso so dobro loci od koščice. Je le malo kislega okusa ter aromatično. Ena izmed najokusnejših sort višenj. Zaradi nizkega deleža kisline primerna za takojšnjo porabo.

Sadna drevesnica Malus