Jedilno grozdje

zaloga slika sorta čas zorenja značilnosti
AUGUSTA rana sorta Nova zelo zanimiva sorta, z zelo malo pečkami. Jagoda je velika, čvrsta ter rahlo muškatnega okusa. Dokaj odporna na peronosporo in oidij.
FRUMUOSA ALBA začetek avgusta do sredine septembra Ena najperspektivnejših sort, z nekaj motečimi pečkami. Velik in rahel grozd. Jagode so velike, s fino muškatno aromo. Dobro odporna na mraz.
ESTER konec avgusta Rahel, srednje velik grozd, z zelo čvrstimi jagodami. Nekoliko slabša oploditev v zelo slabih letih. Dobro odporna na peronosporo in srednje na oidij in mraz. Brsti zelo zgodaj.
KODRIANKA srednje rana sorta Velik grozd z velikimi ovalnimi jagodami. Jagoda je prijetnega sadnega okusa in ima zelo malo pečk. Sorta je odporna na mraz in srednje odporna na bolezni.
MUSCAT BLEU zadnja dekada avgusta Sorta primerna za večino leg. Jagode imajo izrazito muškatno aromo. Dozorelo grozdje ostane na trsu 6 tednov ali več. Sorta je primerna tudi za sok. Ima lepe dekorativne liste. Je najbolj odporna sorta na bolezni.
ONTARIO srednje pozno do pozno Velik, zelo rahel grozd. Velike, čvrste jagode, z malo pečkami. Sorta je odporna na oidij in peronosporo. Jeseni ima lepe dekorativne rdeče liste.

vir: Prof. dr. Stanko Vršič

Imamo tudi mnoge druge zanimive sorte:
Katharina, Palatina, Galanth, Strašenski, Agat Donskoj, Tigin, Fanny, Aron,…
Ker se sortima hitro spreminja in je odvisen od dobavitelja priporočamo, da se pred obiskom pozanimate o zalogi željene sorte.

Sadna drevesnica Malus