Nektarine

zaloga slika sorta čas zorenja (v dnevih glede na Redhaven) značilnosti
CALDESI 2000 sredina julija (-10) Srednje velik plod je okrogle oblike, rahlo asimetričen. Je rumeno zelenkaste barve ter 90-100% prekrita z rdečo barvo. Meso je belo, raho marmorirano, čvrsto in aromatično. Je zelo sočno. Drevo je bujne rasti ter rodi dobro in redno. Sorta prenaša transport.
BIG TOP konec julija (-5) Plodovi so veliki, ovalne oblike ter svetleče, temno rdeče barve. Meso je rumene barve. Je izvrstnega, sladkastega okusa z malo kisline. Okus sočnega mesa je zelo dobro uravnotežen.
INDEPENDENCE začetek avgusta (+7) Srednje veliki do veliki plodovi so oranžno-rumene barve s svetleče-rdečo krovno bravo. Meso je mehko, rumenooranžne barve s prijetno nežno kiselkasto aromo. Zelo dobro se loči od koščice. Drevo je močnejše rasti. Pridelek nastopi že zgodaj in je reden.
FLAVORTOP sredina avgusta (+14) Plodovi so veliki, rdeče barve. Meso je rumene barve in čvrsto. Je izvrstnega okusa, ki je prijetno sladkast. Sorta je primerna tako za svežo porabo kot za peko in drugo predelavo. Sorta ima izjemno lepe, velike in dišeče cvetove.
STARK REDGOLD sredina/konec avgusta (+21) Plodovi so srednje debeli do debeli, okroglaste oblike. Kožica je rume ter 70-80% prekrita z intenzivno rdečo barvo. Meso je rumeno oranžno ter čvrsto. Je sočno ter sladko-kiselkastega okusa. Plodovi so odporni proti plesni.
VENUS sredina/konec avgusta (+30) Plodovi so srednje debeli, okroglasti. So rumene barve, prekriti 70-80% z živo rdečo barvo. Meso je rumeno, čvrsto, ob koščici rahlo rdeče. Je sočno, kislo-sladko in aromatično; prijetnega okusa. Drevo je bujne rasti in rodi redno. Sorta prenaša transport. Primerna tudi za predelavo.

Sadna drevesnica Malus