Breskve

zaloga slika sorta čas zorenja
(v dnevih glede na Redhaven)
značilnosti
SPRINGCREST začetek julija (-24) Srednje debeli plodovi so okroglaste oblike ter 70 – 90% prekriti z zamolklo rdečo barvo. Rumeno meso je zelo sočno ter čvrsto. Odlična za svežo porabo, primerna pa tudi za predelavo. Drevo je srednje bujne rasti in rodi dobro.
SPRINGBELLE sredina julija (-15) Zelo veliki plodovi so rumene osnovne barve in do 80% prekriti z rdečo barvo. Meso je rumeno, čvrsto in sočno. Ima fino aromo. Primerno je za svežo porabo ter za različne predelave. Drevo je srednje bujne rasti.
DIXIRED sredina julija (-10) Srednje veliki do veliki plodovi so okrogli ter rdeče barve na sončni strani. Meso je rumeno, zelo sočno in prijetno aromatično z nežno kislino.
Dobro se loči od koščice. Priporočljivo je plodove obrati ko so še trdi, ter jih potem pustiti dozoreti. Drevo je srednje močne rasti z razprto krošnjo. Primerna za svežo porabo.
ROYAL GLORY konec julija (-5) Veliki plodovi so okrogle oblike in do 85% prekriti z intenzivno rdečo barvo na oranžni osnovi. Meso je rumeno, zelo čvrsto, sočno ter sladkega okusa z manj kisline. Drevo je močnejše rasti in zelo rodno. Plodove je možno skladiščiti če so obrani pravočasno. Primerna za svežo uporabo, vlaganje, predelavo v sokove …
REDHAVEN začetek avgusta (0) Srednje veliki plodovi so rumene barve, z velikimi rdečimi površinami. Meso je temno rumeno, sočno ter s prijetno kislino. Loči se od koščice. Drevo je močnejše rasti ter potrebuje letno rez in redčenje plodov. Najpomemnejša rumenomesnata sorta za vsakovrstno uporabo.
SUNCREST sredina avgusta (+18) Veliki plodovi so rumeno rdeče barve. Kožica je čvrsta, ampak ni moteča. Rumeno meso je sladko, zelo sočno, dobrega okusa. Drevo je močnejše rasti in rodi zelo dobro ob rednem redčenjju. Dobro prenaša transport. Primerna tako za takojšnjo porabo kot predelavo.
NORMAN začetek avgusta (+7) Plodovi so debeli, okroglasti, prekriti 70-90% s temno rdečo barvo. Meso je rumeno, čvrsto ter dorega, sladko kiselkastega okusa. Drevo je srednje bujne do bujne rasti.
FAYETTE konec avgusta/začetek septembra (+31) Plodovi so veliki, okrogli, z nežno kožico. So temno rdeče barve, z rumeno oranžnimi lisami. Meso je rumeno, čvrsto ter sladkega okusa. Dobro se loči od koščice. Drevo je srednje bujne rasti. Odporna proti mrazu. Primerna je za takojšnjo porabo ter predelavo.
BENEDICTE konec avgusta (+20) Plodovi so veliki do zelo veliki, zabrisano rdeče barve. Meso je belkasto-zeleno, dobro se loči od koščice. Je sočno, dobrega okusa. Drevo je zdravo ter močneje rastoče. Zarodi že zgodaj, pridelek pa je visok. Sorta je zelo zanimiva, pozno zoreča. Primerna za takojšnjo porabo ter vlaganje.

Sadna drevesnica Malus